Nabestaanden verongelukte motorrijder (25) dagen fietser voor wie hij moest uitwijken voor rechtbank: “Jamy had voorrang” | Brugge

Dudzele/OostkerkeHet ongeval waarbij motorrijder Jamy Destickere (25) uit Oostkerke (Damme) om het leven kwam, eindigt dan toch voor de politierechtbank. Als het van het parket van Brugge afhing, zou dat echter nooit gebeurd zijn. Maar de ouders, broer en zus van de verongelukte jongeman daagden de fietser – voor wie hij moest uitwijken – rechtstreeks voor de rechtbank. “Dat de fietser niet vervolgd werd, kwam bij mijn cliënten hard aan”, aldus hun advocaat.

Het ongeval gebeurde op 22 december 2020 op het kruispunt van de Dudzelesteenweg en de Ronselarestraat in Dudzele. Jamy reed met zijn motorfiets op de Dudzelesteenweg en moest uitwijken voor een fietser die uit de Ronselarestraat kwam. Daardoor verloor hij de controle over het stuur en kwam hij met zijn motorfiets tegen een boom terecht. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De fietser werd ook gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Snelheid en voorrang

Een verkeersdeskundige onderzocht het ongeval. En enkele maanden later besliste het parket om de zaak te seponeren. Lees: de fietser niet te vervolgen voor het ongeval. Het parket is dan ook van oordeel dat die geen schuld aan het ongeval treft. De precieze beweegreden daarvoor is voorlopig officieel niet bekend. Maar volgens onze informatie reed de motorrijder mogelijk te snel en was dat volgens de deskundige de oorzaak van het ongeval. Hoe dan ook kwam de seponering bij de nabestaanden van Jamy hard binnen.

“Jamy reed op een voorrangsweg”, zegt hun advocaat Nick Lucas. “Wat ons betreft ligt de aansprakelijkheid voor het ongeval dan ook niet bij hem, maar bij de fietser voor wie hij moest uitwijken. Dat die niet vervolgd werd, kwam bij mijn cliënten dan ook hard aan.”

Rechtstreekse dagvaarding

Daarom daagden zij nu zelf de fietser voor de politierechtbank. De zaak kwam dinsdagmorgen voor, maar werd meteen uitgesteld. De advocaat van de fietser wenste momenteel dan ook nog niet inhoudelijk te reageren. De zaak zal gepleit worden op 16 mei.

Brugge investeert 4,2 miljoen euro in ‘wijk van de toekomst’: drie straten in Christus-Koning worden veiliger, groener en waterrobuust (+)

Volvo volledig uitgebrand op A11 in Dudzele

KIJK. Taxi vliegt in brand op ’t Zand: “Technisch defect lag wellicht aan de oorzaak”

Het dodelijk ongeval gebeurde op het kruispunt van de Dudzelesteenweg en de Ronsaartstraat
Het dodelijk ongeval gebeurde op het kruispunt van de Dudzelesteenweg en de Ronsaartstraat © Jan Van Maele