Belgische toeristen door plotse overstroming in Argentinië meegesleurd in kolkende rivier | Nieuws

Twee Belgische toeristen zijn in Argentinië ontsnapt aan de dood. Ze waren aan het kamperen langs een rivier die door een zware storm met aardverschuivingen midden in de nacht plots overstroomde. Het koppel werd in hun wagen meegesleurd door het kolkende water.


HR


Laatste update:
24-01-23, 16:09


Bron:
Parada Salta, Pagina12, El Tribuno

KIJK. Hevige regenval veroorzaakt overstromingen in Argentinië:

De twee Belgen trokken met een auto doorheen Cafayate, in het noorden van Argentinië. Tussen Salta en Cafayate loopt de 75 kilometer lange Route 68, een prachtige asfaltweg doorheen de vallei die is omgeven met door regen en wind gevormde rotsen en bergen.

Door een hevige storm en zware regen waren er zondag in het gebied echter een aantal aardverschuivingen, waardoor tegen zonsopgang de rivier Rio de las Conchas buiten haar oevers trad.

Twee tot drie kilometer meegesleurd

Volgens ‘El Tribuno’ was een Belgisch koppel langs de Route 68 aan het kamperen toen ze rond 4 uur ’s nachts werden verrast door een plotse overstroming. ‘Pagina 12′ meldt dat de inzittenden in hun wagen twee tot drie kilometer zijn meegesleurd door de rivier. Ze konden zich in veiligheid te brengen, maar moesten hun wagen achterlaten. Ze zouden vrijwel ongedeerd zijn.

In Argentijnse media en op sociale netwerken zijn foto’s te zien waarin de wagen van de toeristen zich midden in de rivier bevindt. Het lijkt erop dat het veel slechter had kunnen aflopen.

Aardverschuivingen en overstromingen zorgden voor chaos langs Route 68 in Argentinië.
Aardverschuivingen en overstromingen zorgden voor chaos langs Route 68 in Argentinië. © RV

Aardverschuivingen en overstromingen zorgden voor chaos langs Route 68 in Argentinië.
Aardverschuivingen en overstromingen zorgden voor chaos langs Route 68 in Argentinië. © RV

De auto van de Belgische toeristen in de kolkende Rio de las Conchas.
De auto van de Belgische toeristen in de kolkende Rio de las Conchas. © RV

Bij een ander incident in dezelfde buurt kantelde de wagen van een muziekgroepje. Ook daar kwamen de inzittenden wonderwel met de schrik vrij.

De Route 68, die erg populair is bij toeristen, moest een tijdlang afgesloten worden. Op foto’s is te zien hoe de overvloedige regen een deel van een brug wegspoelde, en hoe wegen versperd raakte door weggespoelde aarde en rotsblokken.KIJK. Kajakker zonder vrees dondert van kolkende waterval